INSE

tjänster

Konsultering

Konsultering

Någon att konsultera med, eller bara en konsult??

Vissa av våra klienter behöver någon att bolla ideér mot och andra behöver verkligen någon som bara kan komma in och göra en uppgift. Vi är vana vid båda rollerna och generellt så handlar våra uppdrag om underhåll av existerande teknologi, och utveckling av nya system. Vi kommer även in på ett tidigt stadie och tittar på arbetsflöden åt våra klienter. Vad kan De göra åt deras dagliga arbete och vart kan De spara pengar och/eller tid? Många av våra klienter är särskilt nöjda med den personliga och snabba servicen vi ger Dem.

Underhåll

Underhåll

Vem säkerställer att knappen är "på"?

Du borde aldrig behöva vänta på att en server ska komma tillbaks online eller att ett system ska debugga sig självt. Dom senaste 15 åren har INSE hjälpt små och stora kunder hålla sina tjänster och system tillgängliga.

Så vad är det som är så viktigt när man tillhandahåller och underhåller komplexa system?

Jo, för det första så behöver du se till att allt fungerar som en enda solid enhet. För detta behövs en god överblick för hur olika system påverkar varandra. Sedan måste du se till att De som arbetar med underhåll av systemen har en god insikt i dom olika delarna. Många system krashar på grund av den som tar hand om systemet inte hade varken bredden eller djupet av kunskap för att veta vilka kors-effekter som kunde uppstå.

Utveckling

Utveckling

Ny teknologi kan bryta gränser

När en ny teknologi med riktig potential anländer är det kritiskt att veta hur denna passar in Ert nuvarande system. Vi har specialiserat oss på denna integration mellan gammalt och nytt.

Var och varför ska Vi använda det?

En av dom nyare teknologierna vi arbetar med är Java. Orsaken till detta varierar från stabilitet, platforms oberoende och till den flexibilitet användandet av en stor flora av "open source " mjukvara. Detta kan bidra till kortare utvecklingstid och därmed en snabbare ROI. Andra nya applikationer och program har vi utvecklat själva när vi sett behovet hos kunden.

[2011-09-22]